torstai 7. tammikuuta 2016

Talvi tuli! Miten pukea lapsi oikein? Miten kengät toimivat?Ehkä kotona sinällä palaa takassa tuli, ainakin patterit pamahtelevat. Ulkona on kylmä, mutta sinne on usein mentävä. Kuinka pukea lapsi oikein päiväkotiin tai kouluun? 

Pakkasella kerrospukeutuminen on tärkeää. Lisäksi kosteutta poistava alusasu on tärkeä, etenkin jos liikutaan tai ollaan välillä sisätiloissa. Parhain vaihtoehto laittaa merinovillakerrasto suoraan lapsen iholle. Esimerkiksi Ruskovillan Merinovilla kerrastot eristävät lämpöä erittäin hyvin, eivätkä hiosta. Kerraston päälle puetaan tavalliset vaatteet-  Päällimmäiseksi tulee tuulen- ja vedenpitävä toppapuku. Toinen ja Suomessa paljon käytetty vaihtoehto on pukea villa- tai fleecehaalari suoraan sisävaatteiden päälle. Tämäkin lämmittää, mutta villa ei pääse aivan samoihin oikeuksiin näin käytettynä kuin jos se on suoraan ihoa vasten.
 
Valitse paksupohjaiset jalkineet, joissa on vuori. Talvikenkien tulee olla hieman reilut, jotta niihin saa mahdutettua useammat sukat. Huomioi kuitenkin, etteivät kengät ole liian ahtaat, sillä se huonontaa verenkiertoa. Jos villasukka ahdetaan kenkään, ei päähän jää eristystilaa ja näin jalat edelleen palelevat. Ensin kannattaa myös kokeilla laittaa lämpöpohjallinen vanhan pohjallisen tilalle.
Kengistä erittäin hyvä jäätävän kelin vaihtoehto on Emun villaeristeidet kengät tai Rapin kengät, joissa on sisävuori aitoa lampaanvillaan, päällinen nahkaa, välissä vedenpitäväkalvo ja pohja liukkaallakin pitävää luonnonkumia. Ajatelkaahan, yksi jalka erittää noin kuusi senttilitraa nestettä vuorokaudessa, jonka vuoksi puuvillaiset sukat eivät ole paras vaihtoehto talvipakkasille, sillä ne kastuvat nopeasti. Tämä vaikuttaa myös siihen, miksi ei ole kovin hyvä käyttää käytettyjä kenkiä, muotoutuneisuuden lisäksi. Käytetty kenkä ei ole koskaa yhtä lämmin kuin uusi.

Panosta hanskoihin, sillä sormet palelevat herkästi.  Sormet lämmittävät toisiaan, joten kovilla pakkasilla rukkaset toimivat ehdottomasti hanskoja paremmin.  Reima Tec- rukkaset ovat lämpimät ja pitävät loskakelillä kosteudenkin poissa. Älä valitse liian pieniä rukkasia, myös  niihin täytyy jättää tilaa, jotte ne lämmittävät parhaalla mahdollisella tavalla. Parhain aluslapanen on valikoimistamme Ruskovillan kotimaiset lapaset.

Kasvojen suojana toimii parhaiten laadukas, lämmin pyärämyssy, joka automaattisesti suojaa myös kaulaa kylmältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti